nrg και HOCHTIEF ενώνουν δυνάμεις για την επέκταση του δικτύου incharge

    Από: Startup Team

Δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων 

 Η nrg ανακοινώνει τη συνεργασία της με την HOCHTIEF για την επέκταση του ολοκληρωμένου δικτύου ταχυφορτιστών incharge στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, nrg και HOCHTIEF προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών.

Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω Έργα Παραχώρησης.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους μελλοντικά, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη του νέου μας εγχειρήματος με την HOCHTIEF, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των υποδομών. Στόχος της εταιρείας μας για το incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους το Εθνικού Οδικού Δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

O κ. Peter Coenen, Γενικός Διευθυντής της HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη και συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού δικτύου αυτοκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

Η nrg με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών incharge, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία ενέργειας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Πλέον, το δίκτυο incharge διευρύνεται με την προσθήκη 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης μέσω 26 ταχυφορτιστών ονομαστικής ισχύος 180kW, σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων. Οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, θα λειτουργούν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες και κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να πραγματοποιούν ταχείες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Η nrg, είναι η μοναδική εταιρεία ενέργειας που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, για κάθε οδηγό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με το δίκτυο incharge. Ως μέρος της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, παρέχει πρωτοποριακές λύσεις ηλεκτροκίνησης και σε συνεργασία με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, το δίκτυο incharge, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές incharge, που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητοδρόμους, είναι προηγμένης τεχνολογίας και είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα από το 20%  έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.

 

Γενικά στοιχεία

  • Το incharge αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερες από 1000 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές κανονικής (AC) και ταχείας (DC) φόρτισης σε 600 σημεία.
  • Μέχρι το τέλος του 2023, στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τις 500 θέσεις φόρτισης.
  • Ο αριθμός θέσεων φόρτισης στα μεγάλα αστικά κέντρα ξεπερνά τις 450. Ενώ στα νησιά, η nrg έχει σημαντική παρουσία στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ιονίου.

Συνεργασίες

  • Οι ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και AVIN καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου, με 48 θέσεις ταχείας φόρτισης σε ΣΕΑ και πάνω από 180 θέσεις ταχείας φόρτισης σε άλλα κεντρικά πρατήρια πόλεων. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη του Εθνικού Δικτύου μέσα από τη συνεργασία με τα πρατήρια της AVIN και της Shell.
  • Η nrg ενισχύει τη θέση της στην ηλεκτροκίνηση με συνεργασίες και συμμαχίες, όπως με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ My Market (303 εγκατεστημένες θέσεις φόρτισης σε 163 σημεία) και Μασούτης (94 εγκατεστημένες θέσεις φόρτισης σε 44 σημεία). Μέσα στο 2024, οι παραπάνω συνεργασίες θα ενισχυθούν με την εγκατάσταση 100 επιπλέον θέσεων φόρτισης σε κάθε αλυσίδα.
  • Οι συνεργασίες της nrg εκτείνονται και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (Costa Navarino, Grecotel), επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης.

Η εφαρμογή incharge

Η βραβευμένη ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2023, στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτροκίνητου Οχήματος», εφαρμογή για smartphones και tablet του incharge, αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για κάθε οδηγό ηλεκτρικού οχήματος.

Μέσα από την εφαρμογή που εγκαθίσταται σε smartphone ή σε tablet αλλά και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί κανείς να:

  • Βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
  • επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
  • παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του
  • δει το ιστορικό των φορτίσεών του
  • ολοκληρώσει την πληρωμή του
  • εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

 nrg και μικροκινητικότητα

Ηλεκτροκίνηση δε σημαίνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα στον αστικό ιστό, οι λύσεις μικροκινητικότητας όπως ηλεκτρικά scooters, ηλεκτρικά ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά οχήματα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομία, την ευκολία μετακίνησης αλλά και την αποσυμφόρηση των δρόμων της πόλης βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων. Παράλληλα η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και κατά συνέπεια οι εκπομπές του άνθρακα μειώνονται αισθητά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

  • Η nrg προχωρά σε επενδύσεις, όπως αυτή της απόκτησης της Automotive Solutions, εξελίσσοντας σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στο κομμάτι της μικροκινητικότητας
  • Στόχος της nrg για το μέλλον είναι να αποτελεί μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενέργεια. Από τη διαχείριση ενέργειας και το smart home, έως ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας.

Δηλώσεις στελεχών

Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής, nrg

«Σε ένα περιβάλλον δυναμικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο όπως αυτό της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης, το όραμα της nrg είναι να αποτελέσει πρωτοπόρο στη μετάβαση που όλοι μας βιώνουμε. Ο καταναλωτής του αύριο περιμένει από τις εταιρείες να του προσφέρουν λύσεις που όχι μόνο θα του εξοικονομούν πόρους, αλλά θα βελτιώνουν τη ζωή του, έχοντας και ένα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία. Η nrg επενδύει και εξελίσσεται ώστε να αποτελέσει μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενέργεια. Από τη διαχείριση ενέργειας και το smart home, έως ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας».