Η κοινοπραξία (BIO2CHP, BLAG, IKH, KiNNO, QLAB) του ερευνητικού έργου Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ «THERMO-DIGESTATE: Βελτίωση της Αειφορίας Εγκαταστάσεων Βιοαερίου μέσω Ενεργειακής Αξιοποίησης των Υπολειμμάτων Αναερόβιας Χώνευσης» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες συνεκμετάλλευσης του Στερεού Χωνεμένου Υπολείμματος σε μια μονάδα βιοαέριου» στις 27 Ιουλίου, 16:00-18:30 στη μονάδα παραγωγής Βιοαερίου «ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ Α.Ε.».
Επισκεφτείτε την ημερίδα για να δείτε από κοντά το πιλοτικό της τεχνολογίας THERMO–DIGESTATE και για μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία και τις λύσεις τις οποίες μπορεί να προσφέρει σε παραγωγούς και κατασκευαστές στο χώρο του βιοαερίου η τεχνολογία που αναπτύσσεται στο έργο THERMO–DIGESTATE.
Το Έργο
Οι μονάδες βιοαερίου παράγουν μεγάλες ποσότητες οργανικών υπολειμμάτων οι οποίες συνήθως αξιοποιούνται, μέσα από μια χρονοβόρα και υψηλού κόστους διαδικασία για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού/κομπόστ. Η μεγάλη περιεκτικότητα του κομπόστ σε Ν2 απαιτεί το διαμοιρασμό του σε μεγάλη ακτίνα, το οποίο συνεπάγεται υψηλό κόστος μεταφοράς.
Η τεχνολογική λύση που προκύπτει από το έργο THERMO-DIGESTATE είναι ένα καινοτόμο σύστημα ενεργειακής αξιοποίησης οργανικών υπολειμμάτων, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα μετατροπής στερεών οργανικών υπολειμμάτων σε ένα καύσιμο αέριο. Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας είναι η δυνατότητα αξιοποίησης εύρους στερεής υπολειμματικής βιομάζας – καθώς και μιγμάτων – σε μικρή κλίμακα.
Το έργο THERMO-DIGESTATE υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2ΕΔΚ-05187).