Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) οργάνωσαν στα Ιωάννινα σεμινάριο με θέμα την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία.
O Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ καλωσόρισε τη διεθνή αποστολή και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν τα Ιωάννινα για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.
Υπογράμμισε ότι η επιλογή της πόλης ήταν ιδανική καθώς συνδυάζει τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν κέντρο υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και υγιούς ανταγωνιστικότητας.
Ο Δήμαρχος έκανε μνεία στην ιστορική κληρονομιά των Ιωαννίνων, στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, στα βήματα εξωστρέφειας που γίνονται και στον καταλυτικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.
«Ελληνικές και ξένες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλείται η αναδυόμενη Silicon Valley της χώρας μας.
Ως Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας ακολουθήσαμε με συνέπεια μια εξωστρεφή πολιτική σε όλα τα επίπεδα ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια ακόμα και εκείνο της πανδημίας. Εφαρμόζουμε μια συμπεριληπτική πολιτική έτσι ώστε τα οφέλη να διαμοιράζονται σε όλους τους πολίτες και να μην υπάρχουν διακρίσεις και αποκλεισμοί» τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή των Ιωαννίνων.
Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο site του συνεδρίου
Gold Sponsors: Τράπεζα Πειραιώς, Deloitte
Sponsors: Pharmathen, Παπαστράτος
Supporters: Χρηματιστήριо Аθηνών, Space
GIS
Το GIS συμβαίνει κάθε χρόνο σε διαφορετική τοποθεσία από την ίδρυση του GFCC το 2010. Τα προηγούμενα χρόνια, το GIS πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με μέλη του GFCC στις Ηνωμένες Πολιτείες (2010), τη Βραζιλία (2011), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2012) , Κορέα (2013), Καναδάς (2014), Σαουδική Αραβία (2015), Ηνωμένο Βασίλειο (2016), Μαλαισία (2017), Αργεντινή (2018) και Καζακστάν (2019). Οι διοργανώσεις του 2020 και του 2021 πραγματοποιήθηκαν σε υβριδική μορφή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών COVID-19 και εκτελέστηκαν σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, αντίστοιχα.