Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών & Εξοπλισμού του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Βιομηχανία Ζωοτρόφων ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ, ανακοινώνουν την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της Ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή κ. Ηλία Γιάννενα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους κτηνοτρόφους ή/και παραγωγούς από τις περιφερειακές ενότητες Λήμνου και Ροδόπης, οι οποίοι απασχολούνται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 30 από κάθε περιοχή και θα λάβουν επιστημονική καθοδήγηση ώστε να εξελίξουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να απαντήσουν σε σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου όπως η φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, η ορθολογική διατροφή, οι βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρακολουθήσουν συνολικά 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 αφορούν σε θεωρητική εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 50 σε πρακτική άσκηση. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 6 μήνες και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση παρακολούθησης.
To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 που προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 22 Αυγούστου 2021
Έναρξη προγράμματος : Σεπτέμβριος 2021
Διάρκεια: 6 μήνες