Η τεχνολογία, που ονομάζεται «Vik», έχει ήδη τεθεί στη διάθεση ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, κατάθλιψη, άσθμα και ημικρανία, ωστόσο πολλοί περισσότεροι ασθενείς αναμένεται να επωφεληθούν από αυτήν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των ενηλίκων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει με χρόνιες ασθένειες και οι μελέτες δείχνουν ότι τα συναισθήματα της μοναξιάς είναι υψηλά σε ασθενείς που ζουν σε τέτοια κατάσταση. Όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος, η μοναξιά έχει αρνητικές επιπτώσεις στις χρόνιες παθήσεις και μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των ασθενειών, κατάθλιψη, καθώς και σε μεγαλύτερα ποσοστά νοσηλείας.
Η Wefight δημιουργήθηκε το 2017 από τους Benoît Brouard και Pierre Nectoux, οι οποίοι συνδύασαν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν το Vik – έναν εικονικό σύντροφο που απαντά σε ερωτήσεις ασθενών σχετικά με την κατάσταση, τη θεραπεία και τη φροντίδα τους. Η ομάδα της Wefight στοχεύει να επεκτείνει το «Vik» σε 30 επιπλέον είδη ασθενειών έως το 2020 και θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που αντλεί, εν μέρει, μέσω του EIT Health Investor Network για να πετύχει αυτόν τον στόχο. Τα κεφάλαια που εξασφάλισε η εταιρεία μέσω του δικτύου της EIT παρασχέθηκαν από τις εταιρείες Investir & +, Angels Santé, Business Angels des Grandes Écoles και MELIES Business Angels.
«Η ομάδα μας είναι περήφανη που έχει πείσει τους επενδυτές που μοιράζονται τις αξίες μας, να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τον κοινωνικό αντίκτυπο του Vik», δήλωσε ο Benoît Brouard, Συνιδρυτής και Διευθυντής της Wefight. «Θέλαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών και να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των φροντιστών. Για να το επιτύχουμε, συμπεριλάβαμε εξαρχής τους ασθενείς στη διαδικασία ανάπτυξης του Vik. Αυτό μας επέτρεψε να κατανοήσουμε τις καθημερινές ανησυχίες τους και να προσαρμόσουμε το Vik στις ανάγκες τους», συμπλήρωσε.
Πηγή: startupper.gr