Γιατί πρέπει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα τον χειμώνα

    Από: Startup Team

Να επισκεφθούν την Ελλάδα τον χειμώνα παροτρύνει τους Αμερικανούς τουρίστες άρθρο του Forbes. Όπως λέει η συντάκτριά του, όταν κανείς προγραμματίζει ένα ταξίδι στη χώρα μας, πιθανότητα έχει στο μυαλό του να επισκεφθεί κάποιο νησί κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Αλλά, όπως λέει, όσοι θέλουν να ζήσουν την πλήρη ελληνική εμπειρία, ίσως ακούσουν έκπληκτοι ότι οι χειμερινοί μήνες είναι πραγματικά το καλύτερο χρονικό διάστημα να επισκεφθούν τη χώρα αν θέλουν να την εξερευνήσουν σαν ντόπιοι. Για αρχή, τονίζει ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου ουρές στην Ακρόπολη.

Ο χειμώνας είναι ήπιος

Αναφερόμενη στο κλίμα, σημειώνει ότι ο χειμώνας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούσε να είναι σαν μια τέλεια ανοιξιάτικη μέρα. Όπως λέει, έχει μια ευχάριστη ζέστη, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να απολαύσουν τον τουρισμό κατά μήκος της ακτογραμμής, να γευματίσει στο ύπαιθρο και να περπατήσει άνετα.

Πρόσβαση

Σε ό,τι αφορά το πώς θα μεταβεί κανείς στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι η Emirates τώρα κάνει απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Αθήνα. Χωρίς ανταποκρίσεις και ταλαιπωρία και αν πετάει κανείς ως ζευγάρι μπορεί να πετύχει τιμές κάτω των 1.000 δολαρίων για την οικονομική θέση έως τον Μάιο.

Η Ελλάδα είναι ένα κομψός προορισμός για σκι

Η συντάκτρια του άρθρου κάνει ειδική αναφορά στην Αράχωβα: Ποιος το ήξερε αυτό; Μόλις δύο ώρες βόρεια από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει μια ορεινή πόλη, που ονομάζεται Αράχωβα. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Βοιωτίας, θυμίζει χριστουγεννιάτικο χωριό κατά τους χειμερινούς μήνες και είναι ο αγαπημένος προορισμός για σκι για τους Αθηναίους και για διασημότητες. Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, πρόκειται για την πιο γραφική πόλη για σκι που ποτέ δεν θα πίστευε κάποιος ότι θα έβρισκε στην Ελλάδα.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το ταξίδι στον Παρνασσό. Καθώς ανεβαίνει κανείς το βουνό προς το χιονοδρομικό κέντρο, κυριολεκτικά θα δει τις εποχές να αλλάζουν μπροστά στα μάτια του. Από μια διαδρομή με πράσινους γκρεμούς και ένα κλίμα που θυμίζει άνοιξη, μπορεί να δει χειμωνιάτικο καιρό με χιόνια μέσα σε 30 λεπτά, και αναπόφευκτα θα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να είσαι στην ίδια χώρα.

Η συντάκτρια προτείνει στους επισκέπτες όταν ολοκληρώσουν τη μέρα τους στις πλαγιές, να σταματήσουν για ένα φοντί και ένα ρακόμελο στο εστιατόριο Le Sapin.

Ελληνικό φαγητό, κρασί και ούζο

Σύμφωνα με το άρθρο, δεν πρέπει να έχει κανείς ειδικές πληροφορίες για να ξέρει πόσο γευστικό μπορεί να είναι το ελληνικό φαγητό, αλλά αυτό που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη είναι η γκάμα των κρασιών που παρασκευάζονται στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το ιστορικό παρελθόν του. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο παλιές περιοχές παρασκευής κρασιού στον κόσμο και μία από τις πρώτες παραγωγούς κρασιού στην Ευρώπη. Το ασύρτικο της Σαντορίνης είναι μία από τις πιο διάσημες ποικιλίες -ένα άσπρο λευκό κρασί με νότες λεμονιού και ένα αλμυρό φινίρισμα χάρη λόγω του Αιγαίου πελάγους.

Για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί, το αγιωργίτικο Agiorgitiko είναι ένα αρωματικό κρασί της Νεμέας που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Το άρθρο συστήνει στους επισκέπτες που θέλουν να αποκτήσουν μια σωστή εμπειρία, να πάνε στο wine bar Oinoscent με τον σομελιέ Άρη, που μπορεί να τους δείξει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για το ελληνικό κρασί και πώς πρέπει να σερβίρεται. Το wine bar βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Τονίζει επίσης πως κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, αναμφίβολα θα δοκιμάσουν ούζο τουλάχιστον δύο φορές. Περπατώντας στην Πλάκα, η συντάκτρια συστήνει στους επισκέπτες να έχουν τον νου τους για το ποτοπωλείο Βρεττός, που είναι ο αυθεντικός παραγωγός ούζου από το 1909 και ιδρύθηκε από τον Μιχαήλ Βρεττό στην Αθήνα. Περιγράφοντας το ποτοπωλείο αναφέρει πως είναι γεμάτο με χρωματιστά μπουκάλια και με τα βαρέλια στα οποία ωρίμαζε το ούζο, όπως και το μπράντι, κ.ά., ακολουθώντας πιστά στις συνταγές των προγόνων του από την αρχαία πόλη της Σμύρνης.

Προσθέτει επίσης πως θα ήταν παράλειψη το να μη δοκιμάσουν ελαιόλαδο, που, όπως λέει, είναι το νούμερο ένα προϊόν της Ελλάδας.

Απόκριες

Το άρθρο του Forbes αναφέρει ακόμη πως κάθε χειμώνα η Ελλάδα γιορτάζει τις Απόκριες, την ελληνική εκδοχή του Καρναβαλιού, με κάποιους από τους μεγαλύτερους εορτασμούς στον  κόσμο που πρέπει κανείς να δει. Η περίοδος αυτή ξεκινάει 40 μέρες πριν τη Σαρακοστή. Επικαλούμενη τους ντόπιους, η συντάκτρια επισημαίνει πως το μεγαλύτερο καρναβάλι γίνεται στη δυτική πόλη της Πάτρας, με παρελάσεις, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και με κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Συμβουλές

Καταλήγοντας δίνει μια σειρά από συμβουλές. Συγκεκριμένα, συστήνει στους επισκέπτες:

-Να περιποιηθούν τον εαυτό σας και απολαύσουν ένα σπα στο πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας Μεγάλη Βρεταννία, που βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος.

-Να πιουν ένα κοκτέιλ στο The Clumsies, το οποίο χαρακτηρίζει ένα από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο με μοναδικά κοκτέιλ που φτιάχνονται από ξεχωριστούς μπάρμαν με τα σπιτικά τους (και μυστικά) συστατικά. Μάλιστα, λέει πως οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούς από αυτά που προσφέρονται, όπως για παράδειγμα από ένα κοκτέιλ που έχει τη γεύση χωριάτικης σαλάτας.

-Αν θέλουν να ξενυχτήσουν, να έχουν υπ’ όψιν τους τη Cinderella, ένα κλαμπ διακοσμημένο σαν να μπαίνεις σε ντισκομπάλα.

-Για να έχουν μια καλή θέα της Ακρόπολης, να κάνουν κράτηση στο Sense για δείπνο.

-Να επισκεφθούν τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο νωρίς το πρωί και να φάνε μεσημεριανό με φρέσκα θαλασσινά και ψάρια στο Moorings στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, που έχει καταπληκτική θέα από όλα τα σημεία του εστιατορίου.

Πηγή: Forbes.com