Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγει και πολύ πρόσφατη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το 53% των στελεχών που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να αφήσουν κάποια πράγματα στην «τύχη» από το να αναγκαστούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, ή να λάβουν μία σημαντική απόφαση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το παραπάνω στοιχείο μπορεί να είναι λίγο «ριψοκίνδυνο» για την επιχειρηματική «υγεία».
Ακολουθούν τρεις απλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να λάβουμε ευκολότερα αποφάσεις και μάλιστα με τον ιδανικότερο τρόπο, τηρουμένων πάντοτε των συνθηκών:
1. Αποβάλετε τον φόβο
Είναι βέβαιο πως τα λόγια απέχουν από τις πράξεις και ο φόβος είναι ένα εξαιρετικά δυνατό συναίσθημα για να μπορέσει κάποιος με μία «μαγική» πρακτική να τον αποβάλει για πάντα. Πάρα ταύτα εάν ένα στέλεχος σήμερα καθορίσει με σαφήνεια στον εαυτό του το τι είναι αποτυχία, εάν ακόμη και εάν αποτύχει έχει καταβάλει τις καλύτερες και πιο έξυπνες κινήσεις και εάν η μεθοδολογία και τα κίνητρά του ήταν αγαστά τότε πολύ απλά δεν χρειάζεται να φοβάται.
2. Συνειδητοποιείστε πως όντως η ζωή δεν είναι δίκαιη
Το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να αποτελεί οδηγό όχι μόνο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική μας ζωή. Η ζωή από μόνη της θέτει σε όλους πολλά ή λίγα, μεγάλα ‘η μικρά ερωτήματα συνεχώς. Ο δυνατός άνθρωπος θα πρέπει να έχει τη συνδυαστική ικανότητα να αποφασίζει λαμβάνοντας κάθε φορά υπ’ όψη του τις πιο «προσοδοφόρες» παραμέτρους από κάθε σκοπιά. Αλλά κυρίως θα πρέπει να γνωρίζει καλά πως είναι αδύνατο η κάθε απόφαση να είναι η σωστή και η ενδεδειγμένη γιατί ακόμη κι αν φαντάζει ως τέτοια, μπορεί η ζωή να έχει άλλα σχέδια.